Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar


Almanya ülkemize vize verme konusunda en titiz davranan ülkelerden birisi. Özellikle Almanya`ya gidiş amacına göre gerekli evraklar ve şartlar değişim göstermekte. Turistik , Aile ve Arkadaş Ziyareti, İş ve Fuar Ziyareti, Eğitim , Kültürel ve Sportif Faaliyetler, Öğrenci Gezileri, Staj, Tır Şoförü, Ulusal uzun süreli kalış bu nedenlerin her birisi için ayrı ayrı şartlar evraklar istene bilmekte. Sayfamızda Turistik amaçlı Almanya ziyareti için gerekli evrakları sizinle paylaşıyoruz.

ALMANYA VİZESİ İÇİN GEREKLİ STANDART EVRAKLAR

 – PASAPORT
Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Pasaportun resimli sayfası ve son 3 yıl içerisindeki vizelerinize (Schengen ülkeleri, İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya, Kore, Japonya, Yeni Zelanda) ait fotokopiler gerekmektedir. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ibraz edilmelidir.
Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda ad, soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile başvurunuz kabul edilemeyecektir.
18 yaş üstü yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin pasaportlarında mutlaka imza alanları dolu olmalıdır.

– BAŞVURU FORMU
Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar eksiksiz doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır.

Dikkat edilmesi gereken;
başvuru formunun 3. ve 4. sayfaları mutlaka imzalanmalı ve başvuru tarihi unutulmamalıdır. Başvuru şahsen yapılmayacak ise başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı vekalet formu ile vekaleti alan kişinin kimlik fotokopisi ibraz edilmesi zorunludur.

– BİOMETRİK FOTOĞRAF
Biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35×45 mm ebatlarında ve tüm yüzün net göründüğü 1 adet fotoğraf gereklidir.

– SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI
En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir. Seyahat sağlık sigortası her durumu kapsayacak şekilde olmalıdır. Sigorta poliçesinde yürürlüğe girmesi ve sona ermesi ile ilgili özellikle bir saat belirtilmediyse, genellikle öğlen saat 12 kabul edilir. Dolayısıyla sadece günün yarısı sigortalı olan bu günler için sigorta şartı yerine getirilmiş sayılmaz. Bir başka ifadeyle örneğin 8 ila 13 Mart tarihlerinde seyahat etmek istiyorsanız, en az 7 Mart´tan 14 Mart´a kadar geçerli bir seyahat sağlık sigortası ibraz etmeniz gerekmektedir.
Not 1 : AB/AET vatandaşlarının eşleri ve 21 yaş altındaki çocukları seyahat sağlık sigortası ibrazından muaftırlar. (Almanya vatandaşları hariç)
Not 2 : Transit vize (Almanya havaalanını schengen dışı bir ülke için geçiş amaçlı kullanacak ve havaalanında herhangi bir kapı geçişi yapmayacak kişiler) başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin seyahat sağlık sigortası sunma zorunluluğu yoktur.

–  VİZE HARCI
Vize harç ücretinin yatırılmış olması gerekiyor.

– SEYAHAT REZERVASYONLARI
Uçuş veya tur organizasyonlarının rezervasyonları sunulmalı ve gidiş dönüş tarihleri ile seyahat detaylarını içerir olması gerekmektedir.

MESLEK VE GİDİŞ AMACINA GÖRE EVRAKLAR

– KONAKLAMA BELGELERİ
Seyahat konaklama durumunuza ait belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir. Otel vb. rezervasyonlar sunulmalıdır. Rezervasyon bilgileri başvuru sahibinin adı ve soyadını içermeli ve tüm seyahat tarihini kapsayacak şekilde olmalıdır.

– BANKA DÖKÜMÜ
Son 3 aya ait banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır.

– ODA KAYIT BELGESİ
Bağlı bulunduğunuz meslek odasına ait güncel (6 aydan eski olmayan) kayıt belgesi aslı ve fotokopisini ibraz etmeniz gerekmektedir.
Not: Mesleki kimlik kartı olan başvuru sahipleri kimlik kart fotokopilerini de ekte sunmalıdırlar.

– GÜNCEL VERGİ LEVHASI
Son yıla ait güncel vergi levhası fotokopisi sunulmalıdır.

– EK GELİR BELGELERİ
Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.

UYARILAR
Turistik seyahat amacıyla yapacağınız vize başvurusu için yukarıda sıralanan belgelerin ibrazı gerekmektedir. Gerek duyulması halinde, Vize Bölümünce başka belgelerin de istenebileceğini lütfen göz önünde bulundurunuz. Yukarıda belirtilen belgelerin ibraz edilmiş olması, vize başvurunuzun olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmemektedir.
Vize Bölümü, eksiksiz ibraz edilen vize başvuruları hakkında, başvuru evrakı ilgili Konsolosluk/Elçilik vize bölümüne teslim edildikten sonra esasen 15 gün içersinde karar vermek zorundadır. Bu nedenle seyahatinizden en geç 15 gün öncesinden başvuruda bulunmanız gerekir.
Ancak, seyahatinizden önce üç aydan daha da erken bir tarihte başvuruda bulunmamalısınız. Özellikle Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı veya Almanya´nın dini Bayramları olan Paskalya ve Noel Bayramı öncesinde işlem süreleri uzayabilir.  25 Eylül 2014´ten beri Schengen vize başvurusunda 12 yaşını doldurmuş başvuru sahiplerinden parmak izi alınması gerekmektedir.
Schengen Bölgesinde farklı ülkelere de seyahatiniz olacak ise en uzun konaklama yapacağınız ülkenin temsilciliğinden başvurmanız gerekmektedir. Pasaportlarda yer alan uzatma ibareleri vize başvuruları için geçerli değildir. Uzatma ibaresi yer alan pasaportların tekrar ilgili birim tarafından yenilenmesi gerekmektedir. Bu ibare ile başvuru yapılmak istenmesi durumunda başvuru kabul kararı tamamen dış temsilciliklere
aittir.