Gülben Ergen Kimdir Hayatı Biyografisi


25 Ağustos 1972 yılında dünyaya geldi. Şarkı sanatçısı olan Gülben Ergen ilk olarak şarkı değilde halkın karşısına oyunculuğuyla çıktı. 2001 yılında yayınlanan Dadı isimli dizi de çok büyük işler başarmıştır. Kısa zamanda büyük kitleye sahip olmuştur. Altın Kelebek Ödüllerinde En iyi Kadın oyuncu ödülüne laik görülmüştür. İlk Albümünü 1996 yılında Merhaba adla piyasaya sürmüştür. Daha sonra 3 yıl ara vermiştir. 1999 yılında Kör Aşık isimle ikinci albümünü çıkartmıştır. Günümüze kadar birçok konser vermiştir. Gülben Ergen günümüze kadar birçok albüm yapmış, diziler ve ya filmlerde oynamıştır. Şuan atlas adında bir oğla sahiptir.

 

Merhaba (1996)

Kör Aşık (1999)

Sade ve Sadece (2002)

Uçacaksın (2004)

Gülben Ergen Live in İstanbul (2005)

9+1 Fıkır Fıkır (2005)

Gülben Ergen (2006)

Aşk Hiç Bitmez (2008)

Uzun Yol Şarkıları (2009)

Şıkır Şıkır ft. Mustafa Sandal (2011)

Hayat Bi Gün (2011)

Filmografi

Yıl Başlık Rol, Notlar

1988 Biz Ayrılamayız film, Mine

Deniz Yıldızı film

1989 Av

1990 Hanımın Çiftliği (TRT)

1991 Kanun Savaşçıları (TRT)

1992 İşgal Altında (TRT)

1994-1995 İki Kız Kardeş (Show TV)

997 Fırat (Star TV)

1998-2001 Marziye (TGRT) Marziye

Gümbür Gümbür Gülbence (TGRT) talk show, sunucu

2001-2003 Dadı (Show TV, atv, Star TV) Melek

2002-2003 Hürrem Sultan (Star TV) Hürrem Sultan