KAKADU (KAKATOE) HAKKINDA BİLGİ


KAKADU (Kakatoe) HAKKINDA BİLGİ NEDİR, KAKADU (Kakatoe) HAKKINDA BİLGİ ANLAMI, KAKADU (Kakatoe) HAKKINDA BİLGİ HAKKINDA BİLGİ, KAKADU (Kakatoe) HAKKINDA BİLGİ DERS NOTU, KAKADU (Kakatoe) HAKKINDA BİLGİ ÖDEVİ sayfanın konularıdır.

Alm. Kakadu, Fr. Cacatoées, cacatios, İng. Cockatoo, cacatua. Familyası: Papağangiller (Psittacidae). Yaşadığı yerler: Filipinlerden Avustralya’ya kadar olan bölgelerin balta girmemiş ormanlarında yaşar. Özellikleri:Başlarında yukarıya kalkık tüylerden bir taç vardır. Gagaları kuvvetlidir. Çeşitleri: On yedi türü bilinmektedir. En tanınmış türü arara kakadusudur.

Papağangiller familyasının büyük boyda çeşitli türlerine verilen genel ad. Kakaduların umûmiyetle tüyleri beyaz, gri veya siyahtır. Filipinlerden Avustralya’ya kadar olan bölge ormanlarında, bâzı cinsleri kafes ve hayvanat bahçelerinde yaşarlar. Anatomik yapısı bakımından papağandan bir farkı yoktur. Fakat bütün kakaduların başlarında yukarı kalkık tüylerden bir taç bulunur.

Kakaduların beş cinsi ve on yedi türü bilinmektedir. Önemli türlerden olan arara kakadu (Probosciger aterrimus) siyah tüylü, uzun yelpâze taçlı, kırmızı ve çıplak yüzlü, uzun kuyrukludur. Avustralya’nın balta girmemiş ve sık ormanlarında yaşarlar. Gagası kuvvetli olan kuşlardan biridir.

Kakaduların on türü, Tasmanya Adalarından Filipinlere kadar olan bölgede yaşar. Bunların çoğu genellikle beyaz tüylüdür ve beyaz, sarı, kavuniçi, kırmızı tüylü taçları vardır. Bâzılarının açık sarı, benekli kanatları bulunur. Bunlar genelde gruplar hâlinde sık olmayan ormanlarda yaşarlar. Kakadular çoğunlukla ceviz, meyve, tohum ve bitki kökleri yerler.

Kaynak Rehber Ansiklopedisi