KARATAVUK (TURDUS MERULA) HAKKINDA BİLGİ


KARATAVUK (Turdus merula) HAKKINDA BİLGİ NEDİR, KARATAVUK (Turdus merula) HAKKINDA BİLGİ ANLAMI, KARATAVUK (Turdus merula) HAKKINDA BİLGİ HAKKINDA BİLGİ, KARATAVUK (Turdus merula) HAKKINDA BİLGİ DERS NOTU, KARATAVUK (Turdus merula) HAKKINDA BİLGİ ÖDEVİ sayfanın konularıdır.

Alm. Amsel (f), Fr. Merle (m), İng. Blackbird. Familyası: Karatavukgiller (Turdidae). Yaşadığı yerler: Palearktik bölgenin dağlık, ormanlık, fundalık ve bahçelerinde. Özellikleri: Uzunluğu 25 cm erkeği kara, dişisi kahverenklidir. Sarı gagalı, ötücü göçmen kuşlardır. Çeşitleri: Tek türü bilinir.

Karatavukgiller familyasından, Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika’da yaygın olarak bulunan, güzel ötücü bir kuş. Boyu 25 cm kadardır. Erkeği kara, dişisi kahverengi tüylüdür. Dağlık, ovalık, fundalık ve ormanlarda bulunur. Çam ormanlarında rastlanmaz. Gagasıyla topraktan çıkardığı tohum, kurtçuk ve böceklerle beslenir. Küçük sürüngen ve salyangoz da yer. Besininin çoğunu tohumlardan sağladığından zararlı kabul edilir. Eti için avlanır. Yuvayı dişi kurarak yılda iki defâ yumurtlar. Her defâsında 5-6 yumurta yapar. 13-14 gün kuluçkaya yatar. İki haftalık yavrular yuvayı terk ederler. Yaşlı erkekler göçe katılmayıp, bulundukları yerde kışı geçirirler.

En çok Kanarya Adaları, Akdeniz çevresi, Moğolistan ve Çin’de bulunur. Anadolu’da da boldur.

Kaynak Rehber Ansiklopedisi