Yatırım Yapanlara Türk Vatandaşlığı Şartları

yatırım yapana vatandaşlıkTürk vatandaşı olmak isteyenlere yeni bir çözüm geldi. Resmi gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Türk vatandaşlığı kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliğe göre;

– En az 1 milyon dolar tutarında  taşınmazı üç yıl satılmaması şerhiyle satın alan,
– En az 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı yapan,
– En az 3 milyon dolar tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye’de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı belgelenen veya bu tutarda devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı tespit edilen yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek.

Değişiklikle, en az 100 kişilik istihdam oluşturduğu belgelenen yabancıların da Türk vatandaşlığı almaya hak kazanacağı hüküm altına alındı.